Reiau o postare de pe un alt forum (audiofil)

http://forum.audiofil.ro/index.php?topic=1352.msg30449#msg30449

(…)e adevarat ca traim intr-o cultura a memoriei, dar o memorie perisabila. E prea mare avalansa de informatii, iar capacitatile anti-redundante ale omului contemporan sunt suprasolicitate. Toate incercarile de a reinvia formate vechi (vinyl), proiectii pe ruine si alte asemenea trufandale estetice sunt simple mode, care vor disparea, aparea si iar disparea in cadrul unei nishe de spectatori. Marea masa se va delecta cu furaciuni si cu muzica / film din ce in ce mai degradate. Noile tehnologii solicita niste dexteritati si cunostinte, pe care actuala generatie (de la interpret, producator pana la ascultator) le detine intr-o masura din ce in ce mai mica.
Totul se combina „armonios” cu marea anomie generalizata din lumea a doua (includ aici si Romania), precum si cu marea indiferenta fata de celalat, constatabila in lumea a intaia. Lumea a treia isi vede mai mult sau mai putin linistita de obiceiurile, traditia si credintele ei, care lovesc – atat la figurat, cat si la propriu – lumea occidentului.
E greu sa ceri responsabilitate astazi, vis-a-vis de bunul simt care ar trebui sa impiedice poporul sa dea jos ilegal de pe net diverse inregistrari, cata vreme educatia este din ce in ce mai deficitara. Cel putin in Romania, educatia muzicala, educatia fizica, desenul, cursurile despre orice alta arta sunt aproape inexistente in invatamantul primar si secundar. Penuria de formatori in domeniul educatiei culturale dar si al educatiei obstesti este mare, si se pare ca nu poate fi suplinita. Este doar consecinta lipsei unui proiect national, coroborata cu actiunea clasei politice impotriva natiunii.
In momentul in care la baza formarii societale vor fi puse adevaratele valori, iar actiunile intreprinse vor fi sistematice, putem discuta despre recunoasterea calitatii si despre responsabilitate in orice domeniu, nu doar cel muzical.

Reclame

Despre saureign

Sorin Popa
Acest articol a fost publicat în Lifestyle și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s