Civilizație

sometimes-think

Orice om sănătos la cap, cu discernământ, cu bunul simț întreg, cu cei șapte ani de acasă, ar trebui să se simtă lezat de batjocorirea – mai ales televizuală – a valorilor naționale, lucru care se întâmplă frecvent în ultimii ani. Vârf de lance este postul de televiziune Antena 3, unde se întâmplă procese în direct, urmate de execuții scabroase – semn că CNA este ceva caduc și perfect inutil, doar încă o instituție politizată. Am văzut la a3 cum au fost batjocorite în direct valori naționale și mondiale, cum ar fi Horia Roman Patapievici, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și – strigător la cer! – un scriitor de calibru universal: Mircea Cărtărescu, cu operă tradusă în limbi de circulație internațională, un posibil viitor câștigător al premiului Nobel.
România se află de ceva vreme sub asediul imposturii, al politicianismului veros, al rețelelor mafiot-securistice formate pe vremea inamicului nr. 1 al țării, Ion Iiescu. Există o majoritate inertă, formată prin descurcăreală ca principiu de viață, și care se simte confortabil în marea de scabroșenii de pe stradă, de prin tabloide, de prin școli, de la televizor și de prin case.
Riscăm să ne pierdem libertățile, si să ajungem iarăși unde am mai fost, ca nație. Ne trebuie o nouă generație de politicieni, care să reformeze societatea și spațiul public. România are nevoie de un proiect de reformare din temelii a societății. Trebuie să luptăm pentru asta. Acum. Nu mai avem timp de pierdut.

Reclame

Despre saureign

Sorin Popa
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s